torsdag 7 augusti 2008

Kulturadeln utmanad?

Till skillnad mot många andra socialismskeptiker håller jag DN Kultur som en av de mest läsvärda delarna av svensk dagpress. Jag håller med om att man oftast verkar skriva för en liten grupp av redan frälsta, och att pennorna ibland verkar vässas mer än intellekten, men som diskussionsstartare och perspektivvändare är bilagan utmärkt redan innan man kommit fram till schacket.

Texterna från DNK återfinns sällan på webben. Jag tror att det är försäljningskrav snarare rädsla för bloggare som gör att de håller sina texter för sig själva, men tanken på att de svårligen skulle klara den faktagranskning som blogosfären automatiskt tillhandahåller ligger inte alltid lång borta.

DNK älskade förbehållslöst Chockdoktrinen. Jag antar att världsbilden stämde med deras egen. Klein tydligen haft svårt med faktakoll så väl som verklighetsanknytning och nu utmanas hyllningskören att stå upp för sina åsikter.

Jag tror tyvärr att de anser sig vara så mycket större än Norberg och Benolic att de inte behöver nedlåta sig till att svara. De kanske borde få en stor gul kyckling efter sig?

1 kommentar:

Mikael sa...

Tja...vad säger man....djupt?

/frasse