lördag 9 april 2011

Blodtörstiga facebookmuslimer?

Lena Andersson skriver idag i DN om hur en feministisk dansföreställning om kvinnors underordning i streetdance stoppats eftersom en muslim skrivit upprörda kommentarer på Facebook.

Beteendet tyder på en Sverigedemokratisk världsbild där närvaron av islam i Sverige gör att yttrandefriheten måste begränsas eftersom Sveriges muslimer annars (med viss rätt eftersom deras tro inte får kränkas och de inte kan behärska sig om så sker) kommer att gripa till våld.

Fundera gärna på vad som hade hänt om en kristen skrivit på Facebook att han bad för att blixten skulle slå ner i Kulturhuset.

Så länge vi betraktar muslimer som blodtörstiga galningar med kroksabel och bombväst kommer vi att ha islamofobi. Om bilden vore sann dessutom en välgrundad islamofobi och vi har att välja mellan avskaffad yttrandefrihet och Jimmy Åkesson.

Jag tycker att det vore klädsamt om Sveriges alla kulturhusföreståndare, politiker och mullor tydligt berättade om de stödjer FN:s universella deklaration om de mänskliga rättigheterna eller nöjer sig med Kairodeklarationen om de mänskliga rättigheterna i islam. Innan jag röstar nästa gång vill jag veta.

Inga kommentarer: