fredag 7 maj 2010

Förtroende

Det är 1937. Du är jude. Du har just flytt från Köln och sökt asyl i Sverige. Ditt ärende ska behandlas och din försvarare dyker upp. Hon inte bara bryter lätt på tyska, hon har dessutom naziuniform på sig.

Svenskan beskriver en likande situation. Jag skulle inte ens vilja representeras av någon som vägrar skaka hand med mig.

2 kommentarer:

doublecorona sa...

Till alla islamofiler därute:

Tja, får en muslimsk man slippa skaka hand med en etniskt svensk kvinna så får väl en icke-muslim välja att slippa ha en mussla som ombud. Frihet, inte sant? Eller är det ALLTID automatiskt diskriminering när muslimer INTE får som de vill?

Stödet för användning av slöja för kvinnor finns uttryckligen i Haditherna. Googla eller Wikia efter "Hadith". Svenska är okunniga om islam och pratar alltid om Koranen, koranen innehåller inga regler om någonting. Det är i Haditherna man finner the nasty stuff.

Mathias sa...

Hej Doublecorona!

Jag ser att din egen blogg hamnat under någon sorts review av Google, så jag kan inte se vilken typ av kunnighet om islam som du förespråkar, men låt mig säga så här:

Någon som söker asyl i Sverige är rimligen i en mycket utsatt situation. Han eller hon tror att Sverige kan erbjuda ett skydd.

Att bära en religiös och politisk symbol i sin yrkesutövning är ett ganska stark ställningstagande, och det är därför inte orimligt att den asylsökande då drar slutsatsen att biträdet inte delar den bild av rätt och fel som han eller hon hoppades att finna i Sverige.